Doro, marktleider op het gebied van eenvoudige telefoontoestellen en software, kondigt tijdens IFA 2016, dat van 2 tot 7 september plaatsvindt in Berlijn, updates aan voor de platformen My Doro Manager en Doro Connect and Care.

 

Onderzoek toont aan dat reeds 39 procent van de senioren de overstap naar een smartphone heeft durven maken*. Maar liefst 60 procent gaf aan de overstap wel te willen wagen, mits ze hulp en duidelijke instructies krijgen. De belangrijkste reden bij senioren om af te zien van een overstap, is de angst voor het verlies van data, zoals opgeslagen contacten, berichten en foto’s. Doro komt daarom senioren en hulpbehoevenden tegemoet door hulp van naasten via de smartphone mogelijk te maken. Met de nieuwe versies van My Doro Manager en Doro Connect and Care wordt de overstap naar een smartphone nu wel heel gemakkelijk.

 

Hulp op afstand met My Doro Manager

 

De webgebaseerde tool, My Doro Manager, maakt het mogelijk om naasten te laten helpen bij het instellen van de smartphone. Naast het uitwisselen van contacten, foto’s en bestanden, kunnen de vooraf gemachtigde personen instellingen van de smartphone inzien en aanpassen. Bovendien kan de smartphone via gps getraceerd worden en kan er vanop afstand een ringtone worden afgespeeld om de telefoon makkelijker terug te vinden.

 

De gemachtigden kunnen toegewezen worden volgens verschillende niveaus. Zo kan bijvoorbeeld een familielid volledige controle over het toestel krijgen en via Teamviewer helpen met het instellen van de telefoon of bepaalde apps installeren. Een mantelzorger zou alleen gemachtigd kunnen worden om de status van de telefoon af te lezen, zoals overgebleven batterijduur of het aantal gemiste oproepen.

 

Hulp altijd dichtbij met Doro Connect and Care

 

Doro Connect and Care geeft de gebruiker een gevoel van veiligheid zodat er volop van het leven kan worden genoten. Via de app kan de gebruiker makkelijk hulp inroepen van vooraf ingestelde mantelzorgers, familie of zorginstellingen. Via de app, die beschikbaar is voor iedere Android of iPhone smartphone, kunnen naasten gemakkelijk communiceren met de gebruiker en assisteren bij de dagelijkse activiteiten zoals bv. het doen van boodschappen.

 

Doro Connect and Care biedt ook extra veiligheid in combinatie met de bekende Doro Noodknop die op iedere Doro telefoon te vinden is. Via Doro Connect and Care kunnen tien contacten worden ingesteld. Wanneer de gebruiker op de Noodknop drukt wordt verbinding gezocht met de ingestelde contacten, net zo lang tot iemand uit de lijst de oproep beantwoord. Doro Connect and Care kan ook een activiteitenlog bijhouden waarin de gps coördinaten worden opgenomen. In geval van nood kunnen naasten zo de telefoon en de eigenaar lokaliseren.

 

Caroline Noublance, Vice President Portfolio & Marketing bij Doro, zegt over de nieuwe producten: "Het hebben van een Doro smartphone betekent stap voor stap begeleiding en ondersteuning bij het instellen van de telefoon. Onze nieuwe webbased tool, www.mydoromanager.com, helpt senioren bij het bekend raken met de telefoon, het overzetten en instellen van contacten en het uitwisselen van foto’s, bestanden en instellingen. Dankzij de integratie van Teamviewer in MyDoroManager.com zijn familie en vrienden in staat om volledige toegang tot Doro telefoons hebben, zodat ze kunnen zien wat er gaande is en direct kunnen helpen wanneer dat nodig is."

 

*River Research September 2015

 

EINDE PERSBERICHT

 

Perscontact

Ann Glorieus – NewsEngine PR – ann.glorieus@newsengine.eu – 0475 23 00 72

 

Over Doro

Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.dorobelgium.be