Berlijn, 1 september 2017 - Doro, de Zweedse telecomproducent en marktleider op het gebied van seniorentelefoons, introduceerde tijdens IFA 2017 de Doro 8040, een intuïtieve smartphone met ingebouwde toegang voor vrienden en familie.

Doro staat bekend om zijn telefoons met handige functionaliteiten voor senioren. Denk aan luid en helder geluid, aanpasbare lettergrootte, duidelijk gescheiden toetsen en een handige noodknop. De Doro 8040 beschikt uiteraard ook over al die gebruikelijke functies, maar gaat daarbij nog een stap verder.


Innovatief, maar nog steeds vertrouwd

Zo werd het fysieke ontwerp van de smartphones die we kennen van o.a. de Doro Liberto 825 en de Doro 8031 verbeterd om het toestel nog ergonomischer en tegelijkertijd slanker en aantrekkelijker te maken. Ook de plaats van de bekende noodknop, die een hele geruststelling vormt voor zowel de gebruiker als zijn naasten, werd herbekeken. De fysieke toetsen op het toestel zijn gebleven, maar het ontwerp werd licht aangepast om nieuwe gebruikers meer vertrouwen te geven.

Hoewel de Doro 8040 in veel opzichten vernieuwend is, ontleent hij zeker ook elementen aan zijn voorloper - de Doro 8031 -, met name de actiegestuurde interface. Het gebruiksvriendelijke menusysteem, dat op Android is geïnspireerd, begeleidt gebruikers bij elke actie door gebruik te maken van werkwoorden in plaats van ingewikkelde applicatienamen.


Hulp van naasten op afstand

Eén van de grootste belemmeringen waarmee senioren worden geconfronteerd nog voor ze met een smartphone aan de slag gaan, is angst. Ze zijn bang het toestel te beschadigen, het niet te begrijpen of familie om hulp te moeten vragen.2 Doro is zich hiervan bewust en integreerde daarom de mogelijkheid om de Doro 8040 vanop afstand toegankelijk te maken voor familie en vrienden. Mocht het nodig zijn, kunnen zij – met medeweten van de gebruiker zelf - makkelijk helpen met het
aanpassen van instellingen of het toevoegen van contactpersonen. Dit via het gebruiksvriendelijke webportaal www.mydoromanager.com . Deze naadloze integratie in het toestel is erg nuttig om de gebruiker op weg te helpen en het contact met familie en vrienden te versterken.

Robert Puskaric, CEO van Doro Group, verklaart: “Doordat ons webportaal volledig geïntegreerd is, kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van de senioren. Dat zal zonder twijfel de manier waarop senioren met hun dierbaren communiceren en contact houden grondig veranderen. De Doro 8040 is onze beste smartphone en volledig afgestemd op de wensen en noden van zijn gebruikers.”

Claude Van Biervliet, commercial director van Eurodistribution (Benelux distributeur) “Ons smartphone aanbod was al een groot succes, maar met de toevoeging van de Doro 8040 gaan we nog een stap verder om senioren op weg te helpen in de geconnecteerde wereld.”

De Doro 8040 is vanaf midden september verkrijgbaar bij Coolblue, vanaf 1 oktober is de Doro 8040 algemeen verkrijgbaar.

LEWIS
Anouck Deschilder & Elke Eriksson
T: +32 3 304 36 30
E: doro-benelux@teamlewis.com

Doro - Eurodistribution
Steven Demeulemeester
T.: +32 (56) 72 42 66
E.: steven@eurodistribution.be